پژوهشگاه نیرو

تاریخ: 15 تیر 1401

نخستین رویداد بیان نیازهای فناورانه و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های آب، برق و انرژی ویژه استان های شرق و شمال شرق کشور در مشهدمقدس برگزار شد

نخستین رویداد بیان نیازهای فناورانه و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های آب، برق و انرژی ویژه استان های شرق و شمال شرق کشور صبح امروز چهارشنبه 15 تیرماه به همت مجتمع آموزشی و پژوهشی خراسان پژوهشگاه نیرو و شرکت شتاب دهنده آب و انرژی لیان در محل نمایشگاه بین المللی مشهد آغاز به کار نمود.
این رویداد اولین اقدام عملی در پیاده‌سازی شعار سال در صنعت آب و برق کشوراست که همراستا با مصوبه پیشنهادی هیات دولت به منظور تحقق شعار سال 1401 در صنعت آب و برق کشور و با هدف راهبری تعاملات پژوهش و فناوری و تعامل با عناصر و بازیگران زیست بوم نوآوری برگزار گردید.
در این رویداد دکتر نوربخش" مدیر کل دفتر آموزش،تحقیقات و فناوری وزارت نیرو"، ضمن پرداختن به چالش‌های صنعت آب و برق با اشاره به شعار سال 1401، بر تقویت فعالیت‌های دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و توانمندسازی دانشجویان در حوزه ورد به بازار کار، بازنگری فرایندها و ساختارهای وزارت نیرو با هدف دانش بنیان شدن شرکت‌ها، راه‌اندازی شتاب دهنده تخصصی وزارت نیرو و کانون‌های منطقه‌ای زیست بوم فناوری نیرو با استفاده از پتانسیل موجود در مجتمع های آموزشی و پژوهشی و تبدیل این مجتمع ها به پردیس‌های دانشگاهی پژوهشگاه نیرو اشاره نمودند.
دکتر لطیف " مشاور فناوری سرپرست پژوهشگاه نیرو"، به فعال‌تر شدن اشتغال آفرینی فناورانه و زیست بوم فناوری اشاره کردند و اعلام داشتند که باید با بها دادن به مراکز رشد و نوآوری، بستر لازم برای توسعه فناوری و پارک علم و فناوری را فراهم نماییم.
وی گفت: ما از ایجاد کارخانه‌های نوآوری حمایت کنیم و در تلاش هستیم که زیست بوم فناوری نیرو را شکل دهیم.
در ادامه خانم دکتر مرضیه شاهوردی "مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی"، با اشاره به اینکه امسال سال دانش بنیان است و این صندوق مهم‌ترین نهاد حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای طرح های فناورانه است. به تشریح تسهیلات قابل ارائه، ضمانت‌نامه‌ها، سرمایه‌گذاری، توانمندسازی و سایر حمایت‌های صندوق اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اهداف و برنامه های صندوق اجرای رویدادهای فناورانه می‌باشد و شعار این صندوق پیش به سوی ایران دانش بنیان است.
سپس دکتر عیسی پور : "مدیر کل فناوری بومی سازی شرکت مادرتخصصی تولیدبرق حرارتی"، ضمن شرح مطالبی در خصوص مجوزهای حمایت از تولید دانش بنیان گفت: باتوجه به تحریم های موجود ما در مسیر ساخت قطعات تحریمی در داخل گام برداشتیم و و‌ قراردادهایی نیز در این زمینه بسته شده است و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از این فرصت استفاده نمایند و شرکت برق حرارتی آمادگی عقد قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر نیازهای موجود صنعت برق و انرژی را دارد.
این رویداد با حضور پر رنگ مدیران بالادستی شرکت‌های وزارت نیرو، مدیران ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی، آستان قدس رضوی، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، شرکت صاایران، و همچنین حضور بیش از ۱۵۰ شرکت دانش بنیان و فناور، طی روزهای 15 و 16 تیرماه برگزار و فرصت جدیدی را در منطقه شرق و شمال شرق کشور جهت راهبری تعاملات پژوهش و فناوری و تعامل با عناصر و بازیگران زیست بوم نوآوری فراهم نموده است.